21 maart 2016

Wat ik op het moment graag uit het leven wil halen


De laatste tijd zit mijn hoofd zo vol. Vol met ideeën, inspiratie, plannen, dingen die ik moet regelen of juist een keer wil regelen. Het is fijn af en toe, maar ook frustrerend: ik wil zo graag alles kunnen doen, maar dat kost zo veel tijd. Ik voelde een behoefte om het allemaal eens op een rijtje te zetten, zodat ik dan prioriteiten kon stellen en er misschien weer mee verder kan gaan.

Het valt mij op dat het eigenlijk allemaal wel te maken heeft met ontwikkelen. Ik voel een grote drang om mij op persoonlijk vlak te ontwikkelen en meer uit mijzelf te halen dan wat ik nu doe. Ik wil stappen gaan zetten en ik wil nieuwe dingen doen.

In mijn eentje reizen
Dit heb ik al een tijdje in mijn hoofd, maar nooit voor mogelijk gezien. Ik studeer, ik heb geen tijd, blabla. Het punt is alleen dat ik natuurlijk prima een weekje in de vakantie weg kan gaan, gewoon, alleen. Of in de zomervakantie weg gaan, of desnoods gewoon tijdens school. Er kan zo veel! Ik moet alleen de ballen vinden om het ook echt te doen. Ik roep wel dat het geld mij tegenhoud, maar stiekem blijft het een stap om ook echt te doen. En waarom? Geen idee. Ik wil zo graag dingen ontdekken en mooie dingen zien en meemaken.

Leren fotograferen
Het liefst maak ik van alles foto's. Alles wat ik zie, meemaak, interessante voorwerpen, emoties bij anderen. Het punt is dat ik het niet doe. Ik heb er de spullen niet voor en helaas ook niet de skills. Ik realiseer mij nu dat dit eigenlijk ook zo een ding is wat ik gewoon moet doen. Gewoon een cameraatje pakken en gaan. Dit ga ik dan ook al onder handen nemen, no worries!

Op mijzelf wonen
Toen ik aan mijn studie begon, kon ik me niet voorstellen dat mensen uit huis zouden gaan. Het is ook zo makkelijk om nog thuis te wonen! De laatste tijd voelt het alleen anders. Niet dat het thuis niet fijn is hoor. Ik mis alleen dat ik echt mijn eigen ding kan doen, op mijn eigen manier, op mijn eigen plekje. Het lijkt mij zo anders en zo nieuw. Hiervoor wil ik echt eens de mogelijkheden voor opzoeken en gewoon kijken welke stappen ik kan nemen. Ook hier wordt aan gewerkt. :)


Mijzelf ontwikkelen en meer ontdekken
Door mijn studie wordt ik af en toe hard op de feiten gedrukt, dat je je maar weinig bewust bent van wie jij bent en wat er in jou zit. Ik blijf nieuwe, interessante dingen tegen komen en ik vind dat zo bijzonder. Ik wil mijzelf verder ontdekken en mij hierin blijven ontwikkelen!

Mij specialiseren in een bepaalde kunstvorm
Op school ben ik natuurlijk veel bezig met kunst. Ik vind het allemaal enorm leuk om te doen, maar ik merk dat ik niet echt perse in een bepaalde techniek uitblink. Ik zou zo graag iets willen vinden of leren wat ik echt leuk vind en echt bij mij hoort en waar ik dan ook enorm goed in ben. Ik ben heel benieuwd wat dat kan zijn.

Kunst verkopen
Ik ben er al een tijdje mee bezig, maar erg van de grond komt het helaas niet. Ik wil kunst gaan verkopen. Ik wil het liefst opdrachten waarmee ik in mijn vrije tijd aan de slag kan gaan en hier wat geld mee kan bijverdienen. Het lijkt mij zo tof om geld te verdienen met kunst! Ik doe het al af en toe en dat voelt gek maar heel goed. Ik wil alleen maar meer!

Eigen website opbouwen
Met mijn neefje ben ik al aan het kijken naar de mogelijkheden, maar het liefst wil ik zo snel mogelijk een persoonlijke, professionele site opbouwen die mijzelf goed representeert. Hier ben ik dus al een beetje mee bezig, en ik hoop dat dit van de grond gaat komen, het ziet er namelijk al erg goed uit.

Meer gaan zingen
Ik hou van zingen en ik krijg wel eens te horen dat ik er wat mee zou moeten doen. Het lijkt mij dan ook heel gaaf om dit daadwerkelijk te doen. Het liefst wil ik in een koor, of samen of alleen muziek opnemen. Ik wil er in ieder geval meer mee doen dan dat ik nu doe.


Een leuke stage plek zoeken
Dit blijft iets waar ik heel veel enthousiasme voor voel, maar wat ik maar aan de kant blijf schuiven. Ik doe er op het moment alles aan om volgend jaar gewoon lekker op stage te gaan, maar daar heb ik natuurlijk wel een fijne, bijpassende stageplek voor nodig. Ik heb al het een en ander op het oog, maar ik moet er gewoon een keer goed voor gaan zitten en knopen door hakken, iets waar ik dus vrij slecht in ben.

Naar Sziget 
Of uberhoud naar een meerdaags festival. Het lijkt mij heerlijk om in die sfeer te vertoeven voor een paar dagen en te genieten. Het enige is dus het geld, de tijd en het doen. Help.

Weer dansen
Sinds ik last kreeg van mijn rug en te horen kreeg dat het eigenlijk onmogelijk was om te dansen zoals ik op dat moment deed, was ik zo in shock dat ik niet lang erna ben gestopt met dansen en dit nooit meer heb opgepakt. Ik vind het super jammer dat ik niet meer kan doen wat ik zo fijn vind om te doen en ik zou het zo graag weer eens langzaam willen opbouwen. Maar hoe, zou ik niet zo snel weten... Het blijft namelijk zo dat mijn rug gewoon in de weg zit en ik lang niet alles kan doen op het niveau wat vaak wordt gegeven en hier wordt vaak bij verwacht dat je alles mee doet. En je daar bewust van worden of horen dat er weinig mogelijkheden zijn, doet pijn en maakt me tegelijkertijd ook bang.

Reiki leren
Ik wil sowieso meer met mindfullness gaan doen. Maar in Reiki wil ik me zeker meer gaan verdiepen. Ik vind het zo interessant dat je energie kan overbrengen om het meer te laten stromen. Bij mij heeft het geholpen bij mijn bovenrug die compleet vast zat. Ik ben heel benieuwd hoe het wordt gedaan en hoe je het kan leren. Dit staat zeker op mijn to-do lijstje!


Ja, het klopt, voor veel dingen ben ik gewoon bang of kan ik geen keuzes maken. Iets waar ik wel eens vaker tegen aan lopen. Het punt is alleen dat zelfs het typen over dit soort dingen mij al zo enthousiast en blij maakt, dat ik eigenlijk wel wat dingen wil gaan oppakken en uitvoeren.
Wat zouden jullie als eerste regelen/doen? Let me know!
Verder zijn tips ook altijd welkom!

In ieder geval, ik hoop dat dit artikel nog ergens op slaat! Voor mijn gevoel heb ik telkens van alles herhaalt, maar het was wel even lekker om alles van me af te typen en weer eens te bloggen.

Tot snel,
Liefs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gezellig een reactie achter! Vind ik heel leuk en ik reageer zo snel mogelijk.