19 augustus 2013

How to: make this adorable cake!


Laatst heb ik met Eline een cake gecustomized. Het is makkelijk om te doen, heel leuk om te maken, het resultaat is ook niet verkeerd en het is zoooooo lekker! Ik ga jullie nu vertellen hoe we dit hebben gedaan.

Dit is wat we hebben gebruikt: 
- 2 zakken kitkat mini
- Een zak M&M's (wij gebruikten de cripsy en dit beviel erg goed!)
- Een kant-en-klare cake (als je wil kan je deze ook zelf maken: volg dan de instructies op het pak en beschouw in dit "recept" jouw cake als onze kant-en-klare cake)
- Nutella
- Opklop slagroom
- Een kom
- Een mixer
- Een eetlepel
- Een snijmes
- Een snijplank
- Eventueel lint

Eerst ga je de slagroom klaarmaken, of je gebruikt kant-en-klare slagroom. Maar aangezien wij toch iets wilde bereiden hebben we de slagroom opgeklopt. Doe dit zoals het op het pakje staat. Bij ons stond er bij dat we een eetlepel suiker moesten toevoegen als de substantie wat steviger werd.

We gebruikten 1 eetlepel suiker op 125 milliliter slagroom. We bleven doorkloppen totdat de slagroom eruit zag als slagroom uit een busje.

Als de slagroom klaar is kan je beginnen met de cake. Snijd deze horizontaal door het midden. Het is makkelijker om de cake te laten liggen en dan horizontaal door te snijden en dus niet de cake door te snijden zoals op de foto.

Als de cake is doorgesneden kan je de slagroom gaan verdelen over de gehele lengte van de cake.

Dan doe je de bovenkant van de cake op de slagroom. Zoals je hierboven ziet.

Vervolgens kan je de cake gaan bedekken met Nutella. Je kan ook andere pasta gebruiken, maar zorg ervoor dat deze smeerbaar is! Het is namelijk al moeilijk genoeg om de Nutella over de hele cake te verspreiden, en de cake zal er dan ook niet heel mooi meer uitzien, maar we gaan het weer mooi maken na dit :).

We hebben dus de boven- en zijkanten van de cake bedekt met Nutella. Hierna kan je de kitkats tegen de zijkanten van de cake plaatsen. Dit zal blijven zitten door de Nutella. Als het niet goed blijft zitten kan je de kitkats met Nutella bedekken en dan de kitkats tegen de zijkanten plaatsen.

Last but not least strooien we nog (veel) M&M's op de bovenkant van de cake! Dit ziet er zo leuk uit en is zo jummy :).

Dit is dan het eindresultaat. Als finishing touch kan je nog een lintje om de kitkats doen, maar dit hebben wij weggelaten omdat we niet konden wachten om de cake te proeven. En wat was hij lekker! Maar oh zo machtig!

Big hug.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gezellig een reactie achter! Vind ik heel leuk en ik reageer zo snel mogelijk.